Ticker

10/recent/ticker-posts

ELON MUSK an TWITTER a lei fel ta!; Donald Trump Twitter atanga Banned-tu a BAN nghal.



Tunlai khawvel changkang chho zel ah Social Media in thil a tih theihna a pung zel a, Khawvel hriat a Voice neih nan leh Thu leh hla kan lak na ber pawh a ni chho mek a ni. Hetih lai hian Media (Youtube, FB, Instagram, Twitter,Google, etc..) Control tu tehi Left wings Liberal anni deuh vek si a, chuvangin Conservative lam hian duh angin Voice an nei theilo a, an chanchin emaw ngaihdan pawh a tha lam hupbehsak anni fo a ni. US Polician leh Activist/Host tamtak hetiang Platform atang hian Banned/khap an ni thin a, chutiang khap zingah tawng thlahdah ber ber Democrats lam an awm ve ngailo a, Republican leh an lam tang deuh vek anni thin. US President tanglai Donald Trump a meuh Twitter leh Facebook in a banned lain Dictator Iran hruaitu te, North Korea leh an ram hruaitu leh Taliban te meuh pawh khap anni ve silo. Heng ho hian thu dengkhawng taktak an Account hmanga an chhakchhuah lai reng pawhin banned an ni ve ngai lo a ni.


     Khawvel mi hausa ber Elon Musk a hi Democrats lamtang a ni thin a, Republican lam a Vote ngai loh thu pawh a sawi thin, mahse tun hnu a Democrats leh Left Wings ho chet duh dan te, Joe Biden a hnuai a USA a tlukchhiat nasat zia leh heng ho Control na hnuai a FREE SPEECH rah beh anih nasat zia chu atakin a hmuchho ve ta zel a, US Sorkar kal dan diklo leh Media Giants hovin Free speech an rahbeh dan te, Conservative ten Voice an neih ve theih loh dan te nasa takin a sawichhuak ta a, CNN techu na takin a sawisel bawk a, Tichuan Twitter ah Share a lei ve ta hial a, hmanni lawk khan Republican ah a in pek thu (Republican a Vote tawh tur thu) a sawichhuak ta nghe nghe a nih kha! Chu veleh Musk a chuan kil tin atangin sawichhiatna leh beihna a tawk chho nghal mawlh mawlh mai a, amah lah chuan chutiang ho chu engahvak a ngai lo thung a, Twitter ah hian share nei tam ber a nih hnu khan Twitter hnathawk leh Liberals ho te, CNN leh Left wings Media tamtak techuan nasa takin Musk a an huphurh na an tilang a, a chhe thei ang berin an sel nghal sup sup a, Musk a chuan Twitter ah Fake Account /Bots a tam zia a hmuhchhuah hnuin lei a tumna chu a bansan leh te te a, chu veleh Liberals ho an lawm leh ta!! Mahse Twitter chuan Elon Musk a chu an khing ta a, tin Federal Investigation hial an nei chho a. Elon Musk a chuan a rilru chu thlak leh thut in Twitter chu $44 Billions vel in a lei ta a ni.


    Elon Musk a chuan Thursday khan “Nakin zel atan Ngaihdan in anglo mi chi hrang hrang ten Tharum hmang lova, kan ngaihdan te tha taka kan sawiho a Debate kan neih theihna hmun pui a awm hi a tha ka ti a ni “ tiin Twitter a lei chhan a sawi leh a, A hma lam khan Twitter hnathawk Leftwings bias taktak techu 75% (Twitter hnuai a thawk mi 7500) lai an hna atanga a ban tur thu lo sawi tawh a, mahse chutiang tak a a chet loh tur thu a sawi leh tawh ni a report a ni(Taktak ni maw?). Engpawh nise Elon Musk a huphurh avanga Twitter hnathawk lo Bang lawk an awm nual a, tin amah ngei pawhin Twitter a lei chian veleh Donald Trump a lo Banned- tu Twitter Head of Legal Policy Vijaya Gadde a a Ban nghal hmiah a, tin Twitter hotupa ber CEO Parag Agrawal a leh mi pawimawh dang an hna atangin a ban nghal bawk. Elon Musk a hian Republican emaw Democrats emaw mi tupawh ngaihdan kal sual leh filawr lutuk chu a duh lo ve ve tih a sawi tawh a, Twitter pawh a lai thei ang ber a dah a tiam a, Donald Trump a account pawh a hawn sak leh ngei chu tlang rin lawk a ni a, mahse, Donald Trump a ber hian Twitter hman a tum tawhloh thu a lo sawi tawh a, a thei tak tak ang emaw engtin zel nge thil a kal dawn i lo thlir phawt mai ang u.

     Sawi chak tak tak a la tam hle mai. Elon Musk a thian tha tak Kanye West a pawhin Social Media Platform Sap ramah chuan lar tak mai pakhat Parler a lei zo chiah bawk a, Conservative tehian Media Bias lutuk an rawn bei let chho tan a ni thei ang em? CNN an tla hniam zel a, Hruaitu thar Chris Licht an nei a, ani hian CNN bias leh Lefwing lutuk chu a duh vak lo niin an sawi a, chuvangin, CNN a thawk mi lar taktak a rawn ban nghal nual mai a, Ban hlau in CNN mi leh sa te an thaw dep dep a ni ber. CNBC in a sawi dan chuan tun kum tawp hma hian CNN hnathawk mi 1000 chuang ban an ni leh dawn a ni. US Mid term November a inthlang  tur Boruak a HOT tawh hle mai a, Republican Campaigner rawlthar pakhat phei chu Hialeah kawtthler, Florida ah Democrats lam tang mi 4 ten thichhawng in kut an lo thlak a, Rawlthar khawngaihthlak tak an sawisak lai hian "He vengah hian Republican leh an lamtang rawn kal kan remti lo" tiin an au a ni. Mid Term ah Democrats lam hian hnehna an chang a nih chuan Nau tih tlak theihna dan siam an tum a, Democrats lam ngaihdan chuan Naute hi a pian dawn tawh thleng a paih/thah hi a thiang a, Georgia Democrats Governor Candidate Stacy Abrams i chuan Ram economy siamthat nan Nau tih tlak chu a Solutiona a ni a ti hial. US Sorkar chuan Tuai/Mihur Drag show buatsaih nan Ecuador cultural Center chu Sumfai $20,000 a pe chhuak bawk a, Zionist Organisation of America (US leh Israel inkar ti chak tu pawl) pawhin Donald Trump a chu Chawimawina hlu tak an pek chhuah zen zen loh an hlan bawk a, Football Coach inkhelh zawh a, Pathian hnen a a Tawngtai avanga an ban tak leh Lesbian te Cake a siamsak duhloh vanga an hrem Cake siamtu pakhat pawh Tun hnai mai khan COURT in thiam a chantir ve ve bawk a, Donald Trump a lahin USA tlu chhe nasa lutuk tun din leh nan a rawn kir mai theih thu a lo sawi chuak leh bawk nen sawitur a tam hle a. Chutiang zawng zawng tenchu hun a awm dan a zirin nakin lamah a kimchang deuhin kan sawi leh dawn nia.



(He website kal zel theih nan hian fakna lo langte hi i lo hmet ve thin dawn nia.)
 
[News update awlsam taka i dawn theih nan telegram channel hi lo join ve ta che https://t.me/exploremizoramchannel ]


(Feedback at: admin@exploremizoram.com )

[Website ah hian sumdawng leh mi tin tan tlawmtein fakna kan dahsak thei e. WhatsApp +919402125273 ]



(Website leh a hnuaia fakna hi lo hmet ve rawh.)
Post i hmuh dan

Post a Comment

0 Comments